Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Κυρ 18 Σεπ, 2011 16:54

VITARAS έγραψε:Εγώ θα επαναλάβω και κάτι που είπα χτες και περιμένω απάντηση από οποιονδήποτε πρατηριούχο, αφού είναι και οι ίδιοι ευαισθητοποιημένοι και βλέπουν σε τι κατάσταση βρισκόμαστε όλοι.
"Αν όπως λες φίλε μου είσαι τίμιος, τότε εσύ ή μάλλον εσείς οι πρατηριούχοι θα έπρεπε πρώτα, σε υπουργία, οργανισμούς, κανάλια να βγείτε και να τους κράξετε".
Μήπως έχει δει κανείς διαμαρτυρία πρατηριούχου π.χ σε κανάλι είτε για βενζίνη, είτε για υγραέριο? =))

Οταν έγινε η μεγάλη αυξηση στα καύσιμα οι πρατηριούχοι ήταν πρώτη είδηση στα Μεσα Μαζικής Εξημέρωσης.
Τότε είπανε πολλά για αυτά τα θέματα και όποιος τους άκουσε ,είμασταν οι πρώτοι που ασχολήθηκε το κράτος ,θα μας ξαναθυμηθούν στον δευτερο γύρο που ετοιμάζουν όπως ανέφερε κάποιος ποιο πάνω.
Οταν με την άνοδο των τιμών στην καλύτερη υπάρχει μια πτώση της τάξης 40%+ σε κατανάλωση πανελαδικά ,μια νεα συμπίεση στο περιθώριο κέρδους λόγω κρίσης και ενα μικτο βυτίο βενζίνες-πετρελαιο έκανε αγορα 30000 με 33000 τώρα έχει 48000 με 53000 ,αρα αυξημένη απαίτηση κεφαλαίου κίνησης ,το κόστος λειτουρίας είναι αύξημενο.
Βλέπεις τίποτα ευχάριστω σε όλα αυτά? Απλά ο πόλεμος έχει χαθεί ,πέρασαν και παγιώθηκαν θες πήδα θες χοποπήδα.

Θα μας τρελάνεις τελείως μεγάλε mpaglama!!!
Μια φορά βγήκε κάποιος, γιατί νιώσατε λίγο το μαχαιράκι στο κόκαλο, μήπως και χάσετε και εσείς τίποτα και μας το κοπάνησες. Εδώ ο κόσμος έχει χάσει τα κέρατα του. Που είναι η ευαισθησία του κλάδου σας προς το κοινωνικό σύνολο και μη μου πεις, "γιατί οι άλλοι κοιτάνε το κοινωνικό σύνολο?" ΕΕΕΕΕ κάποιος πρέπει να το κάνει μεγάλε, άμα κοιτάμε ο ένας τον άλλο δεν γίνεται τίποτα. Αφού δεν έχεις μεγάλο κέρδος όπως λες, θα πρέπει να μαζευτείτε οι πρατηριούχοι και να διαμαρτυρηθείτε μέσω του κλάδου σας εκεί που πρέπει. Με το να φαίνεσαι ο ενδιάμεσος που δεν φταίει σε τίποτα, πάλι δεν γίνεται τίποτα.
Θες κλάψε, θες γέλα.
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Κυρ 18 Σεπ, 2011 20:50

christoi έγραψε:
mpaglamas έγραψε:Να το παω άλλη μια ,μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Έστω οτι αγοράζω 1 ευρω το λίτρο το υγραέριο , και μιαν ωραία πρωία μπαίνει φόρος 5 λεπτά το λίτρο.
Τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου 10000 λίτρα όπως είπε ενας φίλος πιο νωρίς. Και ανεβάζω την τιμή +0,05 με αυτό το απόθεμα.
Τελειώνει και έχω επιπλέον όφελος απο αυτό 0,05χ10000=500 ευρω ,οκ?
Αγοράζω το νέο αέριο με τον φόρο που έχει μπει. 10000χ1,05=10500. Που βλέπετε οτι έβαλα στην τσέπη χρήματα. Είναι ο φόρος που μπήκε και τον πήρε αυτός που τον ζήτησε.

Ήσουν αρκετά σαφής και συνεχίζεις να δείχνεις ότι απευθύνεσαι σε νηπιαγωγίο.

Έχεις αγοράσει πριν την επιβολή του νέου ΕΦΚ.
Ο ΕΦΚ επιβάλεται στην πώληση των διυλιστηρίων.
Πουλάς με τον ΕΦΚ ενσωματωμένο.
Συμπέρασμα;
Καρπώνεσαι τον ΕΦΚ.

Ότι πεις.

Θα μας τρελάνεις τελείως μεγάλε mpaglama!!!
Μια φορά βγήκε κάποιος, γιατί νιώσατε λίγο το μαχαιράκι στο κόκαλο, μήπως και χάσετε και εσείς τίποτα και μας το κοπάνησες. Εδώ ο κόσμος έχει χάσει τα κέρατα του. Που είναι η ευαισθησία του κλάδου σας προς το κοινωνικό σύνολο και μη μου πεις, "γιατί οι άλλοι κοιτάνε το κοινωνικό σύνολο?" ΕΕΕΕΕ κάποιος πρέπει να το κάνει μεγάλε, άμα κοιτάμε ο ένας τον άλλο δεν γίνεται τίποτα. Αφού δεν έχεις μεγάλο κέρδος όπως λες, θα πρέπει να μαζευτείτε οι πρατηριούχοι και να διαμαρτυρηθείτε μέσω του κλάδου σας εκεί που πρέπει. Με το να φαίνεσαι ο ενδιάμεσος που δεν φταίει σε τίποτα, πάλι δεν γίνεται τίποτα.
Θες κλάψε, θες γέλα.

Θα στο θέσω αλλίως , προφανός έχεις βάλει στην οδηγική σου ζωή σε πλήθος διαφορετικών πρατηρίων.
Έχεις δει ποτέ να πετάγεται σούστα ο βενζινάς να σε βάλει? Δεν νομίζω. Απο τα 50 λίτρα βενζίνη που θα βάλεις ο πρατηριούχος θα έχει καθαρά max 2 ευρώ ,δηλαδη 50χ1,65=82,5 ευρω -2 τα 80,5 πάνε αλλού.Και πρόσεξε ,ο βενζινας τα εμπορεύεται λιτρο λιτρο , ενω στα υπόλοιπα στάδια είναι μαζικά και με πολύ καλύτερα περιθώρια. Και δεν σου βάζω συνάφειες και οτι άλλη βλακεία κατεβάσει ο μπένι στη διάρκεια της καριέρας του τα οποία είναι μέσα στα 2 ευρώ ,όπως και ολα τα λειτουργικά.
Διαμαρτυρίες υπάρχουν και είναι σχεδόν καθημερινές αλλά δεν τις παίζουν τα κανάλια. Αν έχεις κάποιο γνωστο πρατηριούχο πεστου να σου δώσει ενα απο τα μηνιαία κλαδικα περιοδικά που μας μοιράζουν και θα δεις οτι οι μισες τουλάχιστων σελίδες είναι με αντίγραφα απο επιστολές σε υπουργεία.
Μη νομίζεις οτι την βγάζουμε ζάχαρη οι πρατηριούχοι επειδη έχουν ενα μασουρι λεφτα στην τσεπη ,ξένα είναι.
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:32

Μπαγλαμα,το να ανεβαζεις την τιμη,σε μια επερχομενη αυξηση,ενω ομως δεν εχεις αγορασει με τις νεες τιμες ειναι ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.Ξερεις καποτε αυτοι που τα εκαναν αυτα λεγονταν ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.Αυτο πιστευω πως ειστε και εσεις!!Οτι και να μας λες ,δεν προκειται να πεισεις ΚΑΝΕΝΑΝ.Ολο ιγνωριζουμε ,για τις κλεψιες που κανετε στον κοσμο,οποτε μην δικαιολογεις τα αδικαιολογητα.Και οπως ειπα ,προσεχτε μην φτασουμε καποτε στο σημειο ,λογω της κοινωνικης εκρηξης που ερχεται εξ αιτιας και της αισχροκερδιας της δικιας σας,να σας παρουμε με τις πετρες.Καποτε τους μαυραγοριτες τους λυντσαρανε!!
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:47

Έστω οτι αγοράζω 1 ευρω το λίτρο το υγραέριο , και μιαν ωραία πρωία μπαίνει φόρος 5 λεπτά το λίτρο.
Τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου 10000 λίτρα όπως είπε ενας φίλος πιο νωρίς. Και ανεβάζω την τιμή +0,05 με αυτό το απόθεμα.
Αγοράζω το νέο αέριο με τον φόρο που έχει μπει. 10000χ1,05=10500. Που βλέπετε οτι έβαλα στην τσέπη χρήματα. Είναι ο φόρος που μπήκε και τον πήρε αυτός που τον ζήτησε.

μόνο που όλον το φόρο τον πλήρωσα "εγώ" από την τσέπη μου και προκαταβολικά μάλιστα, κι εσύ όχι μόνο δεν έχασες αλλά κατα περιπτώσεις κέρδισες κιόλας. Σα να μου λές ότι ο φόρος δεν αφορά εσάς μόνο αλλά πρέπει όλος να επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή... Δίκαιο ακούγεται... :P
Και λάβε υπόψη σου ότι σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν 2 αυξήσεις, μία πριν επιβληθεί ο φόρος και μία αφού επιβλήθηκε. Μόνο η τσέπη μας το έννιωσε μάλλον...
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό tommygun » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:51

φιλε εδω την εχεις πατησει πολυ ασχημα.
Αν δεν καταλαβαινεις το τεραστιο λογικο λαθος αυτου που λες, δεν εχει καμμια αξια να συνεχισουμε τη συζητηση.
τυπωσε το οπως ειναι και δειξε το σε ενα δικο σου ανθρωπο να σου εξηγησει μπας και καταλαβεις.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:58

DragonHD έγραψε:Μπαγλαμα,το να ανεβαζεις την τιμη,σε μια επερχομενη αυξηση,ενω ομως δεν εχεις αγορασει με τις νεες τιμες ειναι ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.Ξερεις καποτε αυτοι που τα εκαναν αυτα λεγονταν ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.Αυτο πιστευω πως ειστε και εσεις!!Οτι και να μας λες ,δεν προκειται να πεισεις ΚΑΝΕΝΑΝ.Ολο ιγνωριζουμε ,για τις κλεψιες που κανετε στον κοσμο,οποτε μην δικαιολογεις τα αδικαιολογητα.Και οπως ειπα ,προσεχτε μην φτασουμε καποτε στο σημειο ,λογω της κοινωνικης εκρηξης που ερχεται εξ αιτιας και της αισχροκερδιας της δικιας σας,να σας παρουμε με τις πετρες.Καποτε τους μαυραγοριτες τους λυντσαρανε!!

Αντε ενα τελευταιο για απόψε.
Δράκε 1020p περίτεχνα γράφεις ,επερχόμενη αύξηση, και οχι ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Ο οποίος αφορά τους καταναλωτές ,ναι δεν είναι τυχαία ονομασία!!
Εφόσον με απλές πράξεις σου έδειξα οτι δεν καρπώνομαι κάτι απο την όλη διαδικασία προτείνω να παίξεις κανα fps να δείξεις τι αντράκι είσαι και ασε τις επαναστάσεις σε άλλους με δηψήφιο+ iq.
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Κυρ 18 Σεπ, 2011 22:03

tommygun έγραψε:

φιλε εδω την εχεις πατησει πολυ ασχημα.
Αν δεν καταλαβαινεις το τεραστιο λογικο λαθος αυτου που λες, δεν εχει καμμια αξια να συνεχισουμε τη συζητηση.
τυπωσε το οπως ειναι και δειξε το σε ενα δικο σου ανθρωπο να σου εξηγησει μπας και καταλαβεις.

Εμείς χάνουμε απο την κατανάλωση ,μην ανησυχείς δεν είσαι μόνος , όλοι κλαίμε.
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Δευτ 19 Σεπ, 2011 08:23

Παρακαλουμε να ριξετε τους τονους της συζητησης.
Με ηρεμη κουβεντα μπορουν να βγουν πιο σωστα συμπερασματα, χωρις να ειναι απαραιτητο ο ενας να δεχθει τη γνωμη του αλλου.
mod
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 19 Σεπ, 2011 15:07

mpaglamas έγραψε:
Να το παω άλλη μια ,μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Κύριε μπαγλαμά αυτό που λες δυστυχώς δεν σε τιμά καθόλου. Είχα αρχικά την πολιτική να σε ακούσω ήρεμα και μάλιστα δεν μου άρεσαν οι επιθέσεις που δεχόσουν αλλά όταν σε διαβάζω να λες τέτοιες ανακρίβειες απλά εξανίσταμαι.

Πρώτον όταν γράφεις κάτι πρέπει να ξέρεις που απευθύνεσαι. Πχ εγώ είμαι 35 χρονών, απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής. Επίσης ο κολλητός μου είναι κάτοχος πολλών πρατηρίων σίγουρα πολύ μεγαλύτερων από τα δικά σου. Ε λοιπόν το σκεπτικό σου είναι από άλλον πλανήτη. Όλοι οι πρατηριούχοι που μόλις μυρίζονται την αύξηση του ΕΦΚ τρέχουν να γεμίσουν με τον παλιό ΕΦΚ μάλλον είναι μ@λα@κες. Το ότι αυτό που αγόρασες 10000 ευρώ το πουλάς 10500 (συν το κέρδος που θα έχεις) και τσεπώνεις 500 είναι ψέμα? Και επειδή πρέπει να αγοράσεις με 10500? Αυτό δεν θα το πουλήσεις 10500? Δηλαδή εγώ θα πρέπει να σου πληρώσω το κεφάλαιο για να αγοράσεις νέα καύσιμα? Αν το πουλούσες 10500 και το έκλεινες το μαγαζί θα τσέπωνες 500 ευρά?

Λοιπόν ζήτα συγγνώμη για την παραπληροφόρηση αλλιώς θα γελάνε μαζί σου και οι πέτρες και δεν θα μπορέσει να γίνει σοβαρός διάλογος.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 19 Σεπ, 2011 17:42

Καλα ρε παιδια πατε να βγαλετε ακρη με βενζινα?
Εχω κολλητο φιλο απο μωρα μαζι ειμαστε που ακομη απο τον παππου ειχαν βενζιναδικο και με το χερι στο ευαγγελιο μου λεει εδω και 10ετιες οτι το 90% και παραπανω των βενζιναδων κλεβουν, και παντα οτι με την αιτιολογια οτι "με 2-3 λεπτα το λιτρο δεν βγαινεις!".
Το θεμα μου λεει δεν ειναι το αν κλεβουν αλλα το ποσο,μετρα το αμαξι και βαζε σ'αυτον που σε κλεβει λιγοτερο!
Τωρα εν ετη 2011 που εσφιξαν οι κωλοι τι περιμενετε δηλ. να μην μας ριμαξουν?
Και απ'την αισχροκερδια και απ'την αντλια,τα παντα ολα!
Ελληνες δεν ειμαστε,τι περιμενατε δ.η.λ?
Παμε να βγαλουμε ακρη με ενα επαγγελμα (βενζιναδες)που οι περισοτεροι που ασχολουνται ειναι "διαβασμενοι"και μεσα στα κολπα,(που αν δεν ηταν "διαβασμενοι" δεν θα εμπαιναν σ'αυτο το επαγγελμα)και ακρη πιστευω θα βγαλουμε μονον οταν θα γινουν ολα σωστα σε αυτο το μπ@υρδελο που ζουμε,πραγμα που δεν προκειτε ν;α γινει ποτε!

Αρθρο του 2007>
"Διάβαζα πρόσφατα μια έρευνα τού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έλεγε ότι οι βενζινοπώλες (8 στους 10) έχουν ρυθμίσει την αντλία βενζίνης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διοχετεύεται κι ένα ποσοστό αέρα μαζί με το καύσιμο που οι Έλληνες οδηγοί το πληρώνουν ως βενζίνη. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 50.000.000 λίτρα βενζίνης που όμως είναι αέρας! Ακόμη: Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετή αυτή η απάτη αφού η έρευνα διαπιστώνει και εκτεταμένη νοθεία καυσίμων!"
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 102 επισκέπτες