Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Δευτ 19 Σεπ, 2011 18:28

anikologr έγραψε:
mpaglamas έγραψε:
Να το παω άλλη μια ,μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Έστω οτι αγοράζω 1 ευρω το λίτρο το υγραέριο , και μιαν ωραία πρωία μπαίνει φόρος 5 λεπτά το λίτρο.
Τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου 10000 λίτρα όπως είπε ενας φίλος πιο νωρίς. Και ανεβάζω την τιμή +0,05 με αυτό το απόθεμα.
Τελειώνει και έχω επιπλέον όφελος απο αυτό 0,05χ10000=500 ευρω ,οκ?
Αγοράζω το νέο αέριο με τον φόρο που έχει μπει. 10000χ1,05=10500. Που βλέπετε οτι έβαλα στην τσέπη χρήματα. Είναι ο φόρος που μπήκε και τον πήρε αυτός που τον ζήτησε.

Κύριε μπαγλαμά αυτό που λες δυστυχώς δεν σε τιμά καθόλου. Είχα αρχικά την πολιτική να σε ακούσω ήρεμα και μάλιστα δεν μου άρεσαν οι επιθέσεις που δεχόσουν αλλά όταν σε διαβάζω να λες τέτοιες ανακρίβειες απλά εξανίσταμαι.

Πρώτον όταν γράφεις κάτι πρέπει να ξέρεις που απευθύνεσαι. Πχ εγώ είμαι 35 χρονών, απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής. Επίσης ο κολλητός μου είναι κάτοχος πολλών πρατηρίων σίγουρα πολύ μεγαλύτερων από τα δικά σου. Ε λοιπόν το σκεπτικό σου είναι από άλλον πλανήτη. Όλοι οι πρατηριούχοι που μόλις μυρίζονται την αύξηση του ΕΦΚ τρέχουν να γεμίσουν με τον παλιό ΕΦΚ μάλλον είναι μ@λα@κες. Το ότι αυτό που αγόρασες 10000 ευρώ το πουλάς 10500 (συν το κέρδος που θα έχεις) και τσεπώνεις 500 είναι ψέμα? Και επειδή πρέπει να αγοράσεις με 10500? Αυτό δεν θα το πουλήσεις 10500? Δηλαδή εγώ θα πρέπει να σου πληρώσω το κεφάλαιο για να αγοράσεις νέα καύσιμα? Αν το πουλούσες 10500 και το έκλεινες το μαγαζί θα τσέπωνες 500 ευρά?

Λοιπόν ζήτα συγγνώμη για την παραπληροφόρηση αλλιώς θα γελάνε μαζί σου και οι πέτρες και δεν θα μπορέσει να γίνει σοβαρός διάλογος.

Συγχαρητήρια για τις λαμπρές σπουδές και τους σπουδαίους φίλους.
Στο ανωθεν θέμα εχω βαρεθεί να πείσω μερικούς για το προφανές ,οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο παρά να σε παραπέμψω στα προηγούμενα που έχω γράψει.
Στο όνομα της συναδελφικής αληλεγγύης και αφού το φιλαράκι σου δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και θα είναι στα δύσκολα είπα να βοηθήσω εσένα να τον βοηθήσεις να προμοτάρει την δουλειά του.
Ορίστε: http://www.youtube.com/watch?v=eLtQmSlmMKM

Καλα ρε παιδια πατε να βγαλετε ακρη με βενζινα?
Εχω κολλητο φιλο απο μωρα μαζι ειμαστε που ακομη απο τον παππου ειχαν βενζιναδικο και με το χερι στο ευαγγελιο μου λεει εδω και 10ετιες οτι το 90% και παραπανω των βενζιναδων κλεβουν, και παντα οτι με την αιτιολογια οτι "με 2-3 λεπτα το λιτρο δεν βγαινεις!".
Το θεμα μου λεει δεν ειναι το αν κλεβουν αλλα το ποσο,μετρα το αμαξι και βαζε σ'αυτον που σε κλεβει λιγοτερο!
Τωρα εν ετη 2011 που εσφιξαν οι κωλοι τι περιμενετε δηλ. να μην μας ριμαξουν?
Και απ'την αισχροκερδια και απ'την αντλια,τα παντα ολα!
Ελληνες δεν ειμαστε,τι περιμενατε δ.η.λ?
Παμε να βγαλουμε ακρη με ενα επαγγελμα (βενζιναδες)που οι περισοτεροι που ασχολουνται ειναι "διαβασμενοι"και μεσα στα κολπα,(που αν δεν ηταν "διαβασμενοι" δεν θα εμπαιναν σ'αυτο το επαγγελμα)και ακρη πιστευω θα βγαλουμε μονον οταν θα γινουν ολα σωστα σε αυτο το μπ@υρδελο που ζουμε,πραγμα που δεν προκειτε ν;α γινει ποτε!

Αρθρο του 2007>
"Διάβαζα πρόσφατα μια έρευνα τού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έλεγε ότι οι βενζινοπώλες (8 στους 10) έχουν ρυθμίσει την αντλία βενζίνης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διοχετεύεται κι ένα ποσοστό αέρα μαζί με το καύσιμο που οι Έλληνες οδηγοί το πληρώνουν ως βενζίνη. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 50.000.000 λίτρα βενζίνης που όμως είναι αέρας! Ακόμη: Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετή αυτή η απάτη αφού η έρευνα διαπιστώνει και εκτεταμένη νοθεία καυσίμων!"

Και η ξαδέρδη του φίλου μου έχει μια γνωστή που έχει μια γειτόνισα της οποίας της είπε η ταμίας του ψιλικατζίδικου της γειτονιάς οτι στο χωριό του ξαδέρφου του άντρα της ο καφετζής είχε παλία ενα γνώστο απο το παιδομάζομα ο οποίος σκεφτόταν να ανοίξει βενζινάδικο.

Κουβέντες καφενείου , αν είχες στοιχειοδως γνώσεις πανω σε οσα αναφέρεσαι θα ήξερες οτι ο λιτρομετρητης είναι αδύνατο να δώσει αέρα και να τον γράψει .
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 19 Σεπ, 2011 19:26

Εγώ λέω σταματήστε να δίνετε σημασία στον παραπάνω διότι από τη στιγμή που δε μιλά επώνυμα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε κακεντρεχής, άσχετος, ούτε καν βενζινάς και να λέει ό,τι του κατεβαίνει. Στο διαδίκτυο είμαστε, ο καθένας μιλά εδώ μέσα ανώνυμα αν το θέλει. Δε μας διαβεβαιώνει κανείς ότι αυτός είναι αυτός που λέει. Αλλά αν όντως είναι βενζινάς τότε του αξίζει ένα καλό μπουκάλι βενζίνη στην υγειά του ;-)
Σταματάω να παίρνω σοβαρά όλα του τα λεγόμενα από δω και πέρα. Φιλάκια
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Τρί 20 Σεπ, 2011 10:28

tzanabetis έγραψε:Εγώ λέω σταματήστε να δίνετε σημασία στον παραπάνω διότι από τη στιγμή που δε μιλά επώνυμα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε κακεντρεχής, άσχετος, ούτε καν βενζινάς και να λέει ό,τι του κατεβαίνει. Στο διαδίκτυο είμαστε, ο καθένας μιλά εδώ μέσα ανώνυμα αν το θέλει. Δε μας διαβεβαιώνει κανείς ότι αυτός είναι αυτός που λέει. Αλλά αν όντως είναι βενζινάς τότε του αξίζει ένα καλό μπουκάλι βενζίνη στην υγειά του ;-)

Συμφωνώ με τον φίλο.
Έτσι που τα λέει τα πράγματα ο mpaglamas, αρχίζω να τους λυπάμαι και να λέω "σε τι λούκι έμπλεξαν και αυτοί οι κακόμοιροι".
Τελικά φίλοι μου Θα ένιωθα πολύ μπαγλαμάς αν σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα πρατήριο. \:D/
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Τρί 20 Σεπ, 2011 10:41

VITARAS έγραψε:
tzanabetis έγραψε:Εγώ λέω σταματήστε να δίνετε σημασία στον παραπάνω διότι από τη στιγμή που δε μιλά επώνυμα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε κακεντρεχής, άσχετος, ούτε καν βενζινάς και να λέει ό,τι του κατεβαίνει. Στο διαδίκτυο είμαστε, ο καθένας μιλά εδώ μέσα ανώνυμα αν το θέλει. Δε μας διαβεβαιώνει κανείς ότι αυτός είναι αυτός που λέει. Αλλά αν όντως είναι βενζινάς τότε του αξίζει ένα καλό μπουκάλι βενζίνη στην υγειά του ;-)

Συμφωνώ με τον φίλο.
Έτσι που τα λέει τα πράγματα ο mpaglamas, αρχίζω να τους λυπάμαι και να λέω "σε τι λούκι έμπλεξαν και αυτοί οι κακόμοιροι".
Τελικά φίλοι μου Θα ένιωθα πολύ μπαγλαμάς αν σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα πρατήριο. \:D/

Μπορεί να κουράστηκα αλλά έβγαλα ψήγματα ανθρωπιάς ακόμα και απο εσένα.
Εγώ έχω την υγεία μου και θα τον βρώ το δρόμο μου ,εσυ τώρα ,που τοχεις ,μπες εδω http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas και δεν θα μετανιώσεις.
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 20 Σεπ, 2011 14:08

tzanabetis έγραψε:Αλλά αν όντως είναι βενζινάς τότε του αξίζει ένα καλό μπουκάλι βενζίνη στην υγειά του ;-)

Από Βουλγαρία, έτσι; Μην καταχρεωθούμε κιόλας!
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Τετ 21 Σεπ, 2011 21:49

Μπαγλαμα,εισαι τελικα μεγαλος μπαγλαμας
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό VaggelisS » Τρί 27 Σεπ, 2011 15:45

mpaglamas έγραψε:Αγαπητέ δράκε υψηλής ανάλυσης ,το να μπεί ο φόρος και πριν την εφαρμογή του δεν είναι τόσο αθέμιτο οσο το παρουσιάζεις , και εξηγούμαι.
Για ποιόν μπαίνει? Για τον τελικό καταναλωτή. Ο πρατηριούχος απλά τον εισπράτει για λογαριασμό του κράτους.
Τι κερδίζει ο πρατηριούχος? Τίποτα ,η μάλλον τα 5 λεπτά στο λίτρο ,εώς την στιγμή που θα αγοράσει με τον φόρο και αυτός και το όφελος (που στην μέγιστη περίπτωση αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 800 ευρώ) χάνεται.
Δεν μιλάμε για κάτι που κάποτε θα αφαιρεθεί - πέση όπως οι τιμές , παγιώνεται και παραμένει στην τιμή για πάντα.
Απο την ανακοίνωση εως την εφαρμογή πέρασαν το πολύ 15 ημέρες. Ας υποθέσουμε οτι είσαι περπατιάρης και στο 15θημερο που μεσολάβησε έκαψες 120 λίτρα , 120χ0,05=6 ευρώ. (τα οποία ξαναλέω ούτε αυτά παρέμειναν στο παντελόνι του πρατηριούχου).
Αν τώρα τα 6 ευρώ είναι αρκετά για να πραγματοποιήσεις της απειλές σου....

mpaglamas έγραψε:Να το παω άλλη μια ,μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Έστω οτι αγοράζω 1 ευρω το λίτρο το υγραέριο , και μιαν ωραία πρωία μπαίνει φόρος 5 λεπτά το λίτρο.
Τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου 10000 λίτρα όπως είπε ενας φίλος πιο νωρίς. Και ανεβάζω την τιμή +0,05 με αυτό το απόθεμα.
Τελειώνει και έχω επιπλέον όφελος απο αυτό 0,05χ10000=500 ευρω ,οκ?
Αγοράζω το νέο αέριο με τον φόρο που έχει μπει. 10000χ1,05=10500. Που βλέπετε οτι έβαλα στην τσέπη χρήματα. Είναι ο φόρος που μπήκε και τον πήρε αυτός που τον ζήτησε.

Το νέο αέριο θα το πουλήσεις στην τιμή που εκ των προτέρω ανέβασες (+0,05 δηλδ) ώστε ο φόρος να μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή και το τσεπώνεις μια χαρά το 500σάρικο... και σημειωτέον σε μιά νύχτα και χωρίς σταγόνα ιδρώτα ενώ άλλοι για να βγάλουν 500 ευρώ δουλευουν 1 μήνα χαμαλίκι...
Τα επιχειρήματά σου είναι τόσο γελοία που καταντάνε εκνευριστικά... μήπως μας περνάς για βλάκες φιλαράκο???
Nissan Qashqai 1600cc με icom jtg 5ης γενιάς
VaggelisS

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό bebes » Τετ 28 Σεπ, 2011 14:41

Μας δουλευει η επιτροπη ανταγωνισμου.
Δεχονται οτι οι τιμες ειναι ίδιες (μα τι σύμπτωση;), αλλα θελουν αποδείξεις οτι ειναι ιδιες κατοπιν... συνενόησης :silent: :silent: :thumbdown:

ετοιμα, μασημενα τα θελουν κι αυτοί...
Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έστειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για εναρμόνιση τιμών μεταξύ των πρατηρίων υγραερίου, ζητώντας τη διερεύνησή τους.

Στην απαντητική επιστολή ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Κυριτσάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

"Η εφαρμογή ενιαίας τιμής στο υγραέριο κίνησης από τους πρατηριούχους Θεσσαλονίκης ή πανελλαδικά, όπως αυτή περιγράφεται στην ηλεκτρονική επιστολή σας, καταρχήν δεν συνιστά από μόνη της παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 (δηλαδή σύμπραξη επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού) διότι ο παραλληλισμός και μόνο μεταξύ των ανταγωνιστών, που συνίσταται σε ταυτόσημη τιμολόγηση ή άλλη παράλληλη συμπεριφορά η οποία πηγάζει από την ανεξάρτητη παρατήρηση και αντίδραση ανταγωνιστών στην αγορά δεν είναι εκ του λόγου αυτού και μόνο παράνομη".

Και προσθέτει: "Για τη θεμελίωση παράβασης απαιτείται ο καθορισμός τιμής να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας ή εναρμονισμένης πρακτικής μεταξύ των πρατηριούχων για άμεσο ή έμμεσο καθορισμό τιμών. Τέτοια όμως στοιχεία που θα τεκμηρίωναν πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά των πρατηριούχων είναι απόρροια αντιανταγωνιστικής πρακτικής ούτε καθ' υποφορά δεν αναφέρονται στην επιστολή.

http://www.inews.gr/9/i-krisi-plittei-k ... ta-ich.htm
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 28 Σεπ, 2011 15:02

Δηλ. επρεπε να εχω κρυφη καμερα και κρυφο μικροφωνο για να τους τσακοσει το κρατος?
Αν ηταν ετσι θα δουλευα για τον Τριανταφυλοπουλο ρε!!!!!!!!!!!!!!
Δεν γινετε να ξαναπαω και να κανω την ιδια συζητηση γιατι με πηραν χαμπαρι,πρεπει να μπαινει ο ενας σιγουρα εδω μεσα και να διαβασε γιατι οταν παω στο βενζιναδικο του απ'εκει που με χαιρετουσε τωρα μου κραραει μουτρα,λες και'γω φταιω!
Οποιος θελει παιδια με καμια κινεζικη φθηνοκαμερα ας τους τσακοσει και μετα να δω τα μουτρα τους στην ΤV!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 28 Σεπ, 2011 15:19

valsam έγραψε: και μετα να δω τα μουτρα τους στην ΤV!

Θα σου κάνουν αγωγή για καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
Μήπως να λέγαμε τον 30φυλλόπουλο να το κάνει;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 102 επισκέπτες