anikologr έγραψε:mpaglamas έγραψε:
Να το παω άλλη μια ,μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Έστω οτι αγοράζω 1 ευρω το λίτρο το υγραέριο , και μιαν ωραία πρωία μπαίνει φόρος 5 λεπτά το λίτρο.
Τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου 10000 λίτρα όπως είπε ενας φίλος πιο νωρίς. Και ανεβάζω την τιμή +0,05 με αυτό το απόθεμα.
Τελειώνει και έχω επιπλέον όφελος απο αυτό 0,05χ10000=500 ευρω ,οκ?
Αγοράζω το νέο αέριο με τον φόρο που έχει μπει. 10000χ1,05=10500. Που βλέπετε οτι έβαλα στην τσέπη χρήματα. Είναι ο φόρος που μπήκε και τον πήρε αυτός που τον ζήτησε.
Κύριε μπαγλαμά αυτό που λες δυστυχώς δεν σε τιμά καθόλου. Είχα αρχικά την πολιτική να σε ακούσω ήρεμα και μάλιστα δεν μου άρεσαν οι επιθέσεις που δεχόσουν αλλά όταν σε διαβάζω να λες τέτοιες ανακρίβειες απλά εξανίσταμαι.
Πρώτον όταν γράφεις κάτι πρέπει να ξέρεις που απευθύνεσαι. Πχ εγώ είμαι 35 χρονών, απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής. Επίσης ο κολλητός μου είναι κάτοχος πολλών πρατηρίων σίγουρα πολύ μεγαλύτερων από τα δικά σου. Ε λοιπόν το σκεπτικό σου είναι από άλλον πλανήτη. Όλοι οι πρατηριούχοι που μόλις μυρίζονται την αύξηση του ΕΦΚ τρέχουν να γεμίσουν με τον παλιό ΕΦΚ μάλλον είναι μ@λα@κες. Το ότι αυτό που αγόρασες 10000 ευρώ το πουλάς 10500 (συν το κέρδος που θα έχεις) και τσεπώνεις 500 είναι ψέμα? Και επειδή πρέπει να αγοράσεις με 10500? Αυτό δεν θα το πουλήσεις 10500? Δηλαδή εγώ θα πρέπει να σου πληρώσω το κεφάλαιο για να αγοράσεις νέα καύσιμα? Αν το πουλούσες 10500 και το έκλεινες το μαγαζί θα τσέπωνες 500 ευρά?
Λοιπόν ζήτα συγγνώμη για την παραπληροφόρηση αλλιώς θα γελάνε μαζί σου και οι πέτρες και δεν θα μπορέσει να γίνει σοβαρός διάλογος.
Συγχαρητήρια για τις λαμπρές σπουδές και τους σπουδαίους φίλους.
Στο ανωθεν θέμα εχω βαρεθεί να πείσω μερικούς για το προφανές ,οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο παρά να σε παραπέμψω στα προηγούμενα που έχω γράψει.
Στο όνομα της συναδελφικής αληλεγγύης και αφού το φιλαράκι σου δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και θα είναι στα δύσκολα είπα να βοηθήσω εσένα να τον βοηθήσεις να προμοτάρει την δουλειά του.
Ορίστε: http://www.youtube.com/watch?v=eLtQmSlmMKM
Καλα ρε παιδια πατε να βγαλετε ακρη με βενζινα?
Εχω κολλητο φιλο απο μωρα μαζι ειμαστε που ακομη απο τον παππου ειχαν βενζιναδικο και με το χερι στο ευαγγελιο μου λεει εδω και 10ετιες οτι το 90% και παραπανω των βενζιναδων κλεβουν, και παντα οτι με την αιτιολογια οτι "με 2-3 λεπτα το λιτρο δεν βγαινεις!".
Το θεμα μου λεει δεν ειναι το αν κλεβουν αλλα το ποσο,μετρα το αμαξι και βαζε σ'αυτον που σε κλεβει λιγοτερο!
Τωρα εν ετη 2011 που εσφιξαν οι κωλοι τι περιμενετε δηλ. να μην μας ριμαξουν?
Και απ'την αισχροκερδια και απ'την αντλια,τα παντα ολα!
Ελληνες δεν ειμαστε,τι περιμενατε δ.η.λ?
Παμε να βγαλουμε ακρη με ενα επαγγελμα (βενζιναδες)που οι περισοτεροι που ασχολουνται ειναι "διαβασμενοι"και μεσα στα κολπα,(που αν δεν ηταν "διαβασμενοι" δεν θα εμπαιναν σ'αυτο το επαγγελμα)και ακρη πιστευω θα βγαλουμε μονον οταν θα γινουν ολα σωστα σε αυτο το μπ@υρδελο που ζουμε,πραγμα που δεν προκειτε ν;α γινει ποτε!
Αρθρο του 2007>
"Διάβαζα πρόσφατα μια έρευνα τού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έλεγε ότι οι βενζινοπώλες (8 στους 10) έχουν ρυθμίσει την αντλία βενζίνης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διοχετεύεται κι ένα ποσοστό αέρα μαζί με το καύσιμο που οι Έλληνες οδηγοί το πληρώνουν ως βενζίνη. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 50.000.000 λίτρα βενζίνης που όμως είναι αέρας! Ακόμη: Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετή αυτή η απάτη αφού η έρευνα διαπιστώνει και εκτεταμένη νοθεία καυσίμων!"
Και η ξαδέρδη του φίλου μου έχει μια γνωστή που έχει μια γειτόνισα της οποίας της είπε η ταμίας του ψιλικατζίδικου της γειτονιάς οτι στο χωριό του ξαδέρφου του άντρα της ο καφετζής είχε παλία ενα γνώστο απο το παιδομάζομα ο οποίος σκεφτόταν να ανοίξει βενζινάδικο.
Κουβέντες καφενείου , αν είχες στοιχειοδως γνώσεις πανω σε οσα αναφέρεσαι θα ήξερες οτι ο λιτρομετρητης είναι αδύνατο να δώσει αέρα και να τον γράψει .