Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αρρυθμιες στο ρελαντι κατα την εκκινηση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Αρρυθμιες στο ρελαντι κατα την εκκινηση

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 16:09

Χαχαχαχα!Ο,τι να ναι!!
dti σου δινω χιλια δικια που εκανες τη δουλεια στην Ιταλια..
Που παω εγω ο κακομοιρης?
Λοιπον,θα τους δοκιμασω ολους.Για αρχη στην εγκατασταταρα μου για να συνεχισω με subaru που θεωρω απιθανο να ειναι χειροτεροι απο τον δικο μου!
Μονο που φοβαμαι οτι θα πρεπει να μου αλλαξουν μπεκ και να μου βαλλουν τα κανονικα και στη subaru που θα μου το διαγνωσουν θα πρεπει να πληρωσω..
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 16:09

Χαχαχαχα!Ο,τι να ναι!!
dti σου δινω χιλια δικια που εκανες τη δουλεια στην Ιταλια..
Που παω εγω ο κακομοιρης?
Λοιπον,θα τους δοκιμασω ολους.Για αρχη στην εγκατασταταρα μου για να συνεχισω με subaru που θεωρω απιθανο να ειναι χειροτεροι απο τον δικο μου!
Μονο που φοβαμαι οτι θα πρεπει να μου αλλαξουν μπεκ και να μου βαλλουν τα κανονικα και στη subaru που θα μου το διαγνωσουν θα πρεπει να πληρωσω..
genos2000

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 17:42

Για την επιλογή μου για την εγκατάσταση στην Ιταλία, σου υπενθυμίζω οτι χρειάστηκε να ξαναπάω, καθώς στην αρχή όλα έδειχναν ΟΚ, αλλά μετά υπήρχε θέμα με το φτωχό μείγμα και κάποια λάθη στην εγκατάσταση που είχε κάνει ο Ιταλός...
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποτέ, αλλά έχοντας δοκιμάσει και τον εδώ αντιπρόσωπο στο αυτοκίνητο της συζύγου, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή ψεγάδι στην εγκατάσταση, ξέρω οτι κι εδώ γίνεται σωστή δουλειά, αρκεί να έχεις υπομονή και τρόπο για να καταφέρεις να συνεννοηθείς...
Σίγουρα πάντως ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο (όπως το S-MAX) με ιδιαιτερότητες στην εγκατάσταση, είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα μετά τη μετατροπή σε σχέση με ένα καθαρά εργοστασιακό αυτοκίνητο (όπως το Fusion της συζύγου μου) και με εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες της Vialle. Από την άλλη, στην περίπτωσή σου, το να ταλαιπωρείσαι τόσο καιρό με ένα σύστημα της Vialle πάλι δεν ακούγεται λογικό...
Αν ο διαγνωστικός έλεγχος στη Subaru δείξει οτι χρειάζεται αλλαγή στα μπεκ, πες να στο γράψουν και πήγαινε με τα αποτελέσματα του ελέγχου στον εγκαταστάτη σου και απαίτησε να γίνει η αντικατάσταση δωρεάν, στο πλαίσιο της εγγύησης.

Αν δεν βγάλεις άκρη, μέχρι το Σεπτέμβριο, πέρνα και μια βόλτα από τον αντιπρόσωπο της Vialle στην Αθήνα.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό stkamos » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 21:14

Το Lpi της vialle ερχεται ωντος προγραμματισμενο αντιθετα με το lpfi που ρυθμιζεται εδω.Θεωρω οτι οσα προβληματα αντιμετωπιζουν οι εγκαταστατες εδω ,τα αντιμετωπιζουν και οι Ιταλοι μιας και ο υγρος ψεκασμος δεν σου δινει πολλες δυνατοτητες παρεμβασης για να ξεπερασεις τυχον προβληματα που μπορει να προκυψουν κατα την μετατροπη.Απο εκει και περα σιγουρα παιζει σημασια και ο επαγγελματισμος του εγκαταστατη που θα συμφωνησω οτι στην χωρα μας ειναι σπανιο φαινομενο.Οταν δουλευεις ενα κιτ νομιζω εισαι υποχρεωμενος να εχεις την απολυτη τεχνογνωσια και θεωρω απαραδεκτο να δεχεσαι να μετατρεψεις ενα οχημα και να φευγει απο το συνεργειο σου με προβλημα.Στην θεση σου θα ζηταγα απο τον εγκαταστατη να κοψει τον λαιμο του και να κανει το αμαξι να δουλεψει σωστα με οικονομια καυσιμου που θα αγγιζει το 50%.Αυτο πληρωσες και για αυτο εβαλες υγραεριο.Απο εκει και περα βλεπω μιαν συνχγυση για τον αεριο ψεκασμο ως παλαιοτερης γενιας που δεν μπορω να την καταλαβω.Υπαρχουν κιτ αεριου ψεκασμου με απιστευτο λογισμικο και εξαρτηματα που με την σωστη εγκατασταση δουλευουν εντελως απροβληματιστα ακομα και σε can500 και euro5 αυτοκινητα με απιστευτες επιδοσεις πολλες φορες καλυτερες της βενζινης.Απο εκει και περα εχω αρχισει να πιστευω οτι τελικα για να εισαι σιγουρος με τον υγρο ψεκασμο πρεπει να τον βαλεις στην Ολλανδια πραγμα που δειχνει οτι δεν φταιει ο υγρος ψεκασμος για οσα προβληματα εχουν δημιουργηθει αλλα η ελλειψη τεχνογνωσιας.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Παρ 30 Σεπ, 2011 18:16

..Για να κλεισω το θεματάκι που ανοιξα προ τριμηνου-και ελπιζω να κλεισει-θα ηθελα να σας πω και τη συνεχεια.Μετα απο καμια 10αρια επισκεψεις στον εγκαταστατη και απανωτες προσπαθειες ρυθμισης τα προβληματα παρεμεναν.Αποφασισε λοιπον τοτε ο μαστορας οτι μαλλον τα μπεκ ηταν μεγαλα.Κλεισαμε λοιπον ραντεβου μετα απο κανα 2 βδομαδες οπου αλλαξε τα V20 με τα V17.βασει καταλογου βεβαια επρεπε να μου βαλλει τα V15 αλλα ας ειναι..Το αμαξι μου ειπε να το ξαναπαω στα 1500χλμ για επαναρυθμιση μιας και μου το εστησε παλι απο την αρχη..περασε το νεο λογισμικο..μπλα μπλα μπλα..Το ευχαριστο ειναι οτι απο την αρχη της αλλαγης το αμαξι ψιλομεταμορφωθηκε.Σταματησαν τα ρεταρισματα στην εκκινηση,ειχε ασφαλως μεγαλυτερη δυναμη και η καταναλωση επεσε στο +23% απο το +35%!!Τη δευτερα το πηγα για την επαναρυθμιση και πλεον ειμαι για πρωτη φορα ικανοποιημενος και χαιρομαι το συστημα που πληρωσα.Η δυναμη εχω την εντυπωση πως ειναι ελαφρως μεγαλυτερη με υγραεριο απο οτι με βενζινη(και ειμαι πλεον περισσοτεριο φειδωλος στα λογια οταν κρινω τη μετατροπη μου).Οι σχετικες μου μετρησεις μου δειξαν ενα δευτερολεπτο διαφορα στη ρεπριζ 120-150(με επιφυλαξη λογω της προχειροτητας της μετρησης) και η καταναλωση εχει πεσει στο +20% περιπου.Το αμαξι τραβαει σε ολες τις στροφες και δεν ειναι πια ραθυμο χαμηλα.Τα μονα που παρεμειναν ειναι το κλωτσημα στην εναλλαγη της βενζινης σε υγραεριο και η καπως (ελαχιστα) πιο νευρικη λειτουργεια του αυτοκινητου οταν κινειται με υγραεριο και συγκεκριμενα στο πατα-ασε του γκαζιου.Κατα τα αλλα λαμπακι δε μου αναψε ποτε και ολα γενικως λειτουργουν αψογα.Ολα καλα λοιπον,ελπιζω να συνεχισει ετσι.Να επισημανω πως παρολη την κακη εικονα που μου αφησε το συνεργειο και χωρις να αναιρει αυτο που θα πω την ταλαιπωρια που υπεστην 4 μηνες θα πρεπει να αναφερω τουλαχιστον την υποδειγματικη πραγματικα ευγενεια του Νικου(αυτοκινητο αντικαταστασης,προθυμια,φιλοξενεια,ευγενεια) ολον αυτον τον καιρο-πραγμα που εννοειται θα μου πειτε,απλα εχουν δει πολλα τα ματια μου με τους μαστορες-.Καλα χιλιομετρα σε ολους μας!
genos2000

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 30 Σεπ, 2011 19:24

Επιτέλους!!!
Εύχομαι τώρα να το απολαύσεις και γρήγορα να ξεχάσεις την όποια ταλαιπωρία.
Ο εγκαταστάτης πώς εξήγησε την "ιδέα" του να βάλει τόσο μεγάλα μπεκ;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Παρ 30 Σεπ, 2011 19:55

Σε ευχαριστω πολυ και ευχαριστω και για τη βοηθεια αυτον τον καιρο.Μου ειχε πει πως οι Ολλανδοι ειπαν στα σεμιναρια πως στο lpfi πρεπει να μπαινει ενα νουμερο μεγαλυτερο μπεκ απο του καταλογου.Του ειπα πως ακομη κι ετσι μου βαλλε 2 νουμερα μεγαλυτερα μπεκ.Εκει δεν πηρα απαντηση..Και πιστευω οτι αν μου βαζε τα κανονικα το αμαξι θα πετουσε..Τελοσπαντων ακομη κι ετσι το αμαξι μου κινειται πλεον παραπανω απο αξιοπρεπως!Μενει αυτο να αποδειχτει και στον χρονο.
genos2000

Δημοσίευσηαπό ovelixx » Δευτ 03 Οκτ, 2011 15:15

genos2000 έγραψε:Σε ευχαριστω πολυ και ευχαριστω και για τη βοηθεια αυτον τον καιρο.Μου ειχε πει πως οι Ολλανδοι ειπαν στα σεμιναρια πως στο lpfi πρεπει να μπαινει ενα νουμερο μεγαλυτερο μπεκ απο του καταλογου.Του ειπα πως ακομη κι ετσι μου βαλλε 2 νουμερα μεγαλυτερα μπεκ.Εκει δεν πηρα απαντηση..Και πιστευω οτι αν μου βαζε τα κανονικα το αμαξι θα πετουσε..Τελοσπαντων ακομη κι ετσι το αμαξι μου κινειται πλεον παραπανω απο αξιοπρεπως!Μενει αυτο να αποδειχτει και στον χρονο.

Στην ίδια ερώτηση που του έκανα, μου απάντησε ότι διαφορετικοί είναι οι κατάλογοι για το Lpfi και ότι αυτοί(οι κατάλογοι) δίνουν παραπάνω δυνατότητες από μία, για τα μεγέθη των μπέκ. Φυσικά καλό είναι να τοποθετηθεί το μεγαλύτερο, ήταν η απάντησή του. Στην δικιά μου περίπτωση ο κατάλογος, για το Lpi, δίνει V15 και με τοποθέτησε V20. Σε 3 μήνες έχω κάνει 14000χλμ. και κανένα απολύτως πρόβλημα. Κατανάλωση +25%. Δεν πειράζω, δεν αλλάζω τίποτα γιατί πιστεύω ότι όσο τα σκαλίζεις τα ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, τόσο και σου βγάζουν προβλήματα. "Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις-πειράζεις". Ο Θεός βοηθός.
Οpel astra H 1,8 - LPG Vialle Lpfi + Vialle valve protector
ovelixx

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Δευτ 03 Οκτ, 2011 22:19

Ιδια περιπτωση δηλαδη..Μονο η καταναλωση σου μου φαινεται λιγο τσιμπημενη,αλλα ψιλοπραγματα..Ελπιζω να συνεχισεις ετσι!!
genos2000

Δημοσίευσηαπό ovelixx » Δευτ 03 Οκτ, 2011 22:51

genos2000 έγραψε:Ιδια περιπτωση δηλαδη..Μονο η καταναλωση σου μου φαινεται λιγο τσιμπημενη,αλλα ψιλοπραγματα..Ελπιζω να συνεχισεις ετσι!!

Να επισημάνω το γεγονός ότι όταν πήγα να κάνω την εγκατάσταση, επειδή όλοι γνωρίζαμε - ψιλιαζόμασταν ότι στα Lpfi γίνονται εδώ κάποιες ρυθμίσεις, τους επισήμανα ότι προτιμώ να έχω μεγαλύτερη κατανάλωση παρά φτωχά μίγματα, λαμπάκια και πήγαινε - έλα στα συνεργεία. Ευτυχώς έτσι και έγινε.
Οpel astra H 1,8 - LPG Vialle Lpfi + Vialle valve protector
ovelixx

Δημοσιευσεις: 17

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες