Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραεριο σε Opel Astra 1.4 2006

Re: Υγραεριο σε Opel Astra 1.4 2006

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 28 Αύγ, 2011 19:03

για τσοπελογιάννη δεν γνωρίζω τίποτα....
απλά το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν άρχισε ο τζερτζελές με το υγραέριο, έσπευσε και αυτός να βάλει ταμπέλες για εγκατάσταση υγραερίου σε αυτοκίνητα!!
Επίσης το άλλο που ξέρω για το εν λόγο μαγαζί είναι ότι κάνει παντός τύπου αυτοκινήτου επισκευή στο κλιματισμό και σύστημα ψύξης αυτοκινήτου (Ψυγεία, καλοριφέρ, air condition). Είχα πάει εκεί το αυτοκίνητο μου το 2004 και μου κατέστρεψε το τιμόνι γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν το ταμπλό για να επισκευάσουν το τρυπημένο καλοριφέρ. Βέβαια με κάλεσαν μετά από 1 εβδομάδα χωρίς να μου πουν τίποτα και μου το αντικατέστησαν χωρίς κόστος)
Προσωπικά δεν θα πήγαινα να βάλω υγραέριο σε αυτόν....

Αυτό που θα διάλεγα για να μου εγκαταστήσει υγραέριο στο αυτοκίνητο (αν έβαζα τώρα......) μετά από όλη την εμπειρία σε βλάβες και σε αναγνώσματα (στο forum 4τροχοί όταν ξεκίνησα να γράφω για υγραεριοκίνηση ήταν στην σελίδα 25 και τώρα είναι στην 470!!!!!), υγραέριο στο αυτοκίνητο μου θα έβαζα σε συνεργείο που μπορεί να αναλάβει και το αυτοκίνητό μου για να μην γίνομαι μπαλάκι από τον ένα "μάστορα" στον άλλο "μάστορα"!!!!!!

Αυτό που έχω να σου προτείνω (δεν ξέρω την δουλειά του αλλά βάζει σε OPEL) είναι η Dynamotors
http://www.dynamotors.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=21
Επαναλαμβάνω : Δεν τους ξέρω, δεν γνωρίζω την δουλειά τους.... το μόνο που ξέρω είναι ότι ξέρουν από OPEL και αναλαμβάνουν το service και την επισκευή του...... δεν θα γίνεσαι μπαλάκι.
Επίσης, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν είναι υγρού ή αερίου ψεκασμού... την δουλειά του να κάνει και να κινήσει οικονομικά! αυτό έχει σημασία :thumbup:
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό mitsoulas » Δευτ 29 Αύγ, 2011 21:50

tgi έγραψε:Αυτό που έχω να σου προτείνω (δεν ξέρω την δουλειά του αλλά βάζει σε OPEL) είναι η Dynamotors
http://www.dynamotors.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=21
Επαναλαμβάνω : Δεν τους ξέρω, δεν γνωρίζω την δουλειά τους.... το μόνο που ξέρω είναι ότι ξέρουν από OPEL και αναλαμβάνουν το service και την επισκευή του...... δεν θα γίνεσαι μπαλάκι.:thumbup:

Λοιπόν πήγα απο εκεί σήμερα και μου είπαν μια τιμή 1400 € σε 12 εντοκες δοσεις σύνολο 1530 €.
Το σύστημα της BRC το έχω βρει σε ελληνικο μαγαζί στα 585 €, τους το είπα και μου είπανε ότι βάλε και την δεξαμενή γύρα στα 200 € και βάλε και έναν άνθρωπο που θα δουλεύει για το δικό σου επι 2 μέρες αυτοκίνητο άρα πάμε στα ίδια λεφτά!!! Δηλαδή πιο είναι το περιθώριο κέρδους τους!!!!
585+200=785€ +200μεροκάματο για 2 μέρες πάμε στα 985 € σύνολο μέχρι τα 1400 € έχουμε 415€ γερό μεροκάματο για μια εταιρεια στις μέρες μας!!!
Opel astra H 2006 1.4 BRC Seq 24
mitsoulas

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 29 Αύγ, 2011 22:16

Υπάρχει και ο 23% ΦΠΑ.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό mitsoulas » Δευτ 29 Αύγ, 2011 22:57

οι τιμες που ειδα στο internet ειναι με το φπα η τουλαχιστον ετσι εγραφε!!!
Opel astra H 2006 1.4 BRC Seq 24
mitsoulas

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό alexpap » Κυρ 16 Οκτ, 2011 13:47

Γεια σας.
Βρίσκομαι στη φάση διερεύνησης για να βάλω υγραέριο σ' ένα ASTRA G 1400 το οποίο έχει φορτωθεί με 200χιλ χλμ, ευτυχώς τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Κυρίως λόγω μίας αλυσίδας εγκαταστατών που ασχολούνται με το αντικείμενο πολλά χρόνια στην Ελλάδα - προφανώς σε ταξί - σκέφτομαι να βάλω το kit της ZAVOLI 6ης γενιάς χωρίς λαδιέρα, με ψεκασμό βενζίνης όταν καταπονείται ο κινητήρας σε υψηλές στροφές. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, όμως θα ήθελα να προχωρήσω σύντομα σε τοποθέτηση οποιουδήποτε συστήματος... Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας.

Πρωτίστως, θα ήθελα εντυπώσεις για το σύστημα της Zavoli. Το 6ης γενιάς έχει να κάνει μόνο με τα μοντέλα της εταιρίας καθώς μάλλον είναι από τις παλαιότερες στο χώρο. Πρόκειται για σύστημα αερίου ψεκασμού (επομένως 4ης τεχνολογικής γενιάς). Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω πιο συγκεκριμένα είναι αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του αλλά και κατά πόσο η χρήση της βενζίνης επιβαρύνει το κόστος χρήσης. Παρακαλώ, όποιος φίλος έχει εγκαταστήσει το ίδιο σύστημα και έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα και τις ανάλογες μετρήσεις/συγκρίσεις της κατανάλωσης να με διαφωτίσει.

Δευτερευόντως, θα ήθελα τη βοήθειά σας ως προς τη σύγκριση μεταξύ των διαφόρων kits των εταιριών που διατίθενται στην Ελλάδα αλλά και μεταξύ των συστημάτων 4ης και 5ης γενιάς, δηλαδή αερίου και υγρού ψεκασμού. Το opelάκι μου είναι ατμοσφαιρικό οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι σκόπιμο να φορέσει κάποιο σύστημα υγρού ψεκασμού αλλά και ποιο θα ήταν το όφελος σε σχέση με τον αέριο ψεκασμό. Ιδανικά θα ήθελα κάποια σύσταση για ιστοχώρο τεχνικής φύσης που έχει κάποιου είδους συγκριτικά για συστήματα υγραερίου.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!
alexpap

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 16 Οκτ, 2011 14:48

Εδώ και 5.000 χλμ έχω το zavoli στο opel insignia 1,8 μοντελό 2009 περασμένο στον Θεοδώρου (Θεσ/νίκη) και είμαι προς το παρόν πολύ ευχαριστημένος και με κανένα πρόβλημα (φτου φτου). Το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται το ίδιο ακριβώς με βενζίνη ή υγραέριο και σε όλες τις συνθήκες ζέστη - κρύο - εγνατία-επαρχία-ανηφόρα κλπ. όλα πιστέυω είναι θέμα ρύθμισης καθαρά σε ένα αξιόπιστο κιτ όπως αυτό και πολλά άλλα που κυκλοφορούν. όσο για την κατανάλωση βενζίνης που ψεκάζει σε υψηλά φορτία εμένα και λόγω αυτοκινήτου (στις 4.000 στροφές έχω 170 χλμ) είναι μηδαμινή Ελπίζω να βοήθησα.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 16 Οκτ, 2011 15:24

Στο H, οι 4.000 σ.α.λ. είναι περίπου 130-140.
Από το δικό μου, το συμπέρασμα της κατανάλωσης της βενζίνης, είναι 1 γέμισμα κάθε 8.000 km.
Ή, να στο πω πιο μπακάλικα, έβαλα ~48 λίτρα (60€) αρχές αυγούστου. (~55.000km)
Έκτοτε, έχω κάνει 1/4 ντεπόζιτου βενζίνης σε μεγάλο δρόμο λόγω προβλήματος του συστήματος υγραερίου.
Αυτή την στιγμή έχω 2-3 /10 υπόλοιπο βενζίνης. (~61.500km).

Δηλαδή, στο περίπου, 0,15€ / 100km.

Κάποια στιγμή που θα καθήσω να δω τι και πως, θα βγάλω πιο αναλυτικά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 16 Οκτ, 2011 15:41

alexpap έγραψε:Γεια σας.
Βρίσκομαι στη φάση διερεύνησης για να βάλω υγραέριο σ' ένα ASTRA G 1400 το οποίο έχει φορτωθεί με 200χιλ χλμ, ευτυχώς τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, όμως θα ήθελα να προχωρήσω σύντομα σε τοποθέτηση οποιουδήποτε συστήματος... Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας.

Καλως ηλθες στην παρεα μας :thumbup: . Εγω εχω τοποθετησει σε astra g 1.6 το συστημα υγρου ψεκασμου icom jtg(μπορεις να δεις την εγκατασταση, κανωντας κλικ στην υπογραφη μου). Μπορεις να δεις και διαφορα αλλα συστηματα(τοποθετημενα και σε αστρα) και να συγκρινεις μονος σου στο showroom viewforum.php?f=20 . Επισης μπορει να σε βοηθησει ενα αλλο τοπικ, για τα + και τα - των συστηματων αεριου και υγρου ψεκασμου viewtopic.php?f=14&t=9 . Εν κατακλείδι, οτι συστημα και να βαλεις αν στο εγκαταστησουν-ρυθμησουν σωστα δεν θα εχεις προβλημα. Το zavoli ειναι απο τα καλα αν και δεν θα ηταν της προτημησης μου.

alexpap έγραψε:Πρωτίστως, θα ή θελα εντυπώσεις για το σύστημα της Zavoli. Το 6ης γενιάς έχει να κάνει μόνο με τα μοντέλα της εταιρίας καθώς μάλλον είναι από τις παλαιότερες στο χώρο. Πρόκειται για σύστημα αερίου ψεκασμού (επομένως 4ης τεχνολογικής γενιάς). Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω πιο συγκεκριμένα είναι αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του αλλά και κατά πόσο η χρήση της βενζίνης επιβαρύνει το κόστος χρήσης. Παρακαλώ, όποιος φίλος έχει εγκαταστήσει το ίδιο σύστημα και έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα και τις ανάλογες μετρήσεις/συγκρίσεις της κατανάλωσης να με διαφωτίσει.

Οπως προανεφερα, το zavoli καλο ειναι. Αυτο περι 6ης γεννεας ομως ειναι μαρκετιστικο τρικ και τιποτ'αλλο. Οσο για το αν θα καταναλωνει βενζινη και ποσο ειναι καθαρα στο χερι σου. Προσωπικα δεν θα επελεγα ενα συστημα υγραεριου που θα εκαιγε και βενζινη, γιατι εξ'αρχης θα το εβαζα για λογους οικονομιας και καιγοντας βενζινη δεν το επιτυγχανεις αυτο. Απο την αλλη αν ειναι να καιει βενζινη στις υψηλες στροφες(και οχι μονο)για προστασια, δεν θα ηθελα να ειναι με το σταγονομετρο αλλα να καιει εξ ολοκληρου μονο βενζινη(π.χ. απο 5.000στρ και πανω). Αυτο ειναι προσωπικη αποψη. Φυσικα, οι συνφορουμιτες που εχουν βαλει το εν λογο συστημα εχουν τον προτω λογο :) .

alexpap έγραψε:Το opelάκι μου είναι ατμοσφαιρικό οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι σκόπιμο να φορέσει κάποιο σύστημα υγρού ψεκασμού αλλά και ποιο θα ήταν το όφελος σε σχέση με τον αέριο ψεκασμό.

Φιλε μου και μενα ατμοσφαιρικο ειναι αλλα επελεξα να επενδύσω καποια χρηματα παραπανω αν ηθελα να αποφυγω καποια πραγματα και να κερδίσω άλλα. Ειμαι ευχαριστημενος με την επιλογη μου χωρις να σημαινει πως ντε και καλα πρεπει να μπει κατι αντιστοιχο. Εχουν μπει και αλλα κιτ στο εν λογο αμαξι με επιτυχία. Αν σε ενδιαφερει, κανε υπομονη μιας και συντομα θα ανεβασω ενα ποστ που θα συμπεριλαμβανει ολα τα ''περι του συστηματος'' Icom jtg και εν γένη του υγρου ψεκασμου.

Φιλικα, βασιλης
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό kolokas » Κυρ 16 Οκτ, 2011 16:29

εχω διαβασει αρκετα για υγραερια νομιζω αφενοσ οτι λενε καθαρα ψεμματα για 6 γενιασ αφετερου μηπως ειναι αδυναμια του κιτ να λειτουργει σε ολο το φασμα με υγραεριο???καλοπροαιρετα και για να μαθαινουμε...
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 16 Οκτ, 2011 16:32

astragjtg έγραψε:Φιλε μου και μενα ατμοσφαιρικο ειναι αλλα επελεξα να επενδύσω καποια χρηματα παραπανω αν ηθελα να αποφυγω καποια πραγματα και να κερδίσω άλλα. Ειμαι ευχαριστημενος με την επιλογη μου χωρις να σημαινει πως ντε και καλα πρεπει να μπει κατι αντιστοιχο.

Θα συμφωνήσω για την επιλογή των "λίγων χρημάτων παραπάνω". 500€; 600€; 1 φορά θα τα δώσεις.
Είναι υγρού ψεκασμού, ξεκινάει με υγραέριο, 2-3% μείωση στην απόδοση (και αν) και δεν χρειάζεται λαδιεροξυδιέρα. Και μπορεί να έχει και άλλα καλά.
Αν τα είχα όταν επέλεξα να βάλω το σύστημα, απλά θα έβαζα υγρού ψεκασμού.
Άβαταρ μέλους
christoi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Opel

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες