από tsoukoc » Τετ 04 Ιαν, 2012 20:50
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Προσωπικά ο νέος χρόνος δε μπήκε καθόλου ευχάριστα, αφού το σύστημα υγραερίου που είχα εγκαταστήσει στην Green auto gas μου έχει στοιχήσει όσο 2 συστήματα μαζί.
Μετά από επίσκεψη στον νέο συνεργάτη της fgas στο Π.Φάληρο (Παπαγιάννης) ανακαλύφθηκαν τα εξής προβλήματα:
1) Λάθος τοποθέτηση δεξαμενής (όχι οριζόντια), με αποτέλεσμα να μην ξέρω ποτέ πόσο καύσιμο υπήρχε μέσα.
2) Δεξαμενή μεγαλύτερη από ότι χώραγε στο χώρο της ρεζέρβας. Αυτός είναι ο λόγος που την τοποθέτησαν στραβά
3) Πολυβαλβίδα ανάποδα τοποθετημένη και χαλασμένη μετά από χρήση 12000 km.
4) Σωληνώσεις από χαλκοσωλήνα, με τσακίσματα στην πορεία τους προς τον πνεύμονα.
5) Απουσία αποχέτευσης στην δεξαμενή για τυχόν διαρροές (προδιαγραφή ΚΤΕΟ). Σε τυχόν διαρροή όλες οι αναθυμιάσεις θα έμπαιναν στην καμπίνα.
6) Πνεύμονας κουκουρούκου (όχι Prins) και όχι για turbo κινητήρα. Έκαναν αυτοσχέδια μετατροπή του και τρύπες σε αυτόν.
7) Τοποθέτηση πνεύμονα κοντά στο σαζμάν με αποτέλεσμα ήδη να έχει λασκάρει από τους κραδασμούς
8) Λαδιέρα με χειροκίνητη ρύθμιση ροής, κάτι που δεν ενδείκνυται σε turbo κινητήρες γιατί καταλήγει λάδι στον πνεύμονα. Μετά από άνοιγμα του παλαιού πνεύμονα το διαπιστώσαμε.
9) Λάθος σημείο παροχής ψυκτικού υγρού, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγοποίηση και να γυρνάει το σύστημα σε βενζίνη κατά την πορεία.
10) Ποιότητα εγκατάστασης καλωδιώσεων άστα να πάνε!!!
Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από 3 ημέρες επισκέψεων από το πρωί μέχρι το βράδυ (στην κυριολεξία 9-10 μ.μ.)
1) Επανατοποθέτηση δεξαμενής με τάκους από κάτω για οριζοντιοποίηση.
2) Νέα πολυβαλβίδα σωστά τοποθετημένη (στην πίσω μεριά)
3) Νέες πλαστικές σωληνώσεις άριστα τοποθετημένες
4) Αποχέτευση στον χώρο δεξαμενής
5) Αλλαγή πνεύμονα με Prins για turbo κινητήρα και τοποθέτησή του σε σωστό σημείο
6) Τοποθέτηση νέας ψηφιακής λαδιέρας Prins με δικό της εγκέφαλο και παροχή λαδιού κατευθείαν στα μπεκ ανάλογα με τις ανάγκες του κινητήρα.
7) Νέο σημείο παροχής ψυκτικού υγρού
8) Ανίχνευση τυχόν διαρροών με ειδικό όργανο.
9) Τοποθέτηση emulator AEB για σωστή ένδειξη στάθμης βενζίνης σε κάθε άναμμα του κινητήρα.
10) Σχεδόν 1 ώρα δοκιμών για την κατάλληλη ρύθμιση του εγκεφάλου.
Όπως καταλάβατε όχι μόνο δεν είχαν τοποθετηθεί υλικά της Prins, αλλά και η όλη εγκατάσταση είχε γίνει εντελώς πρόχειρα.
Κατά την διάρκεια των επισκευών άλλα θύματα του Λατζουράκη ερχόντουσαν με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Θα μου πεις τι χειρότερο μπορεί να είχε κάνει. Τουλάχιστον σε εμένα ο εγκέφαλος είναι Prins με λειτουργικό Prins και όχι Lima όπως είδα σε άλλα και τα μπεκ είναι keihin και όχι τούρκικα.
Προσωπικά η απόσβεση του συστήματος ξεκινάει από τώρα. Ότι είχα εξοικονομήσει 12000 km δόθηκαν στην επισκευή. Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι έγινα εξπέρ... στο σύστημα υγραερίου και το βασικότερο ότι βρήκα αξιόπιστο εγκαταστάτη με γνώση και όρεξη να ασχοληθεί πραγματικά με το αυτοκίνητό σου και όχι να κάνει μια αρπαχτή. Άλλωστε ο ένας τεχνικός (Σπύρος) ήταν εγκαταστάτης της Prins στον Λατζουράκη, πριν χάσει την πιστοποίηση από την Ολλανδία (τον Ιανουάριο του 2011). Στην συνέχεια έκανε παραεισαγωγή τα υλικά εξαπατώντας τους πελάτες του σαν αντιπρόσωπος της Prins. Μπορεί να φαίνεται σαν διαφήμιση αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Οι συγκεκριμένοι τεχνικοί το αξίζουν. Η μετατροπή είναι αρκετά πολύπλοκη και επικίνδυνη και θέλει τεχνικούς που να γνωρίζουν το αντικείμενο και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Άλλωστε για αυτό υπάρχει αυτό το forum, για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον από τους διάφορους σκιτζίδες που βγήκαν για να τα κονομήσουν σε βάρος θυμάτων σαν και εμένα.
Μεγάλη προσοχή στο σύστημα υγραεριοκίνησης αλλά και στον εγκαταστάτη. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το χρηματικό της υπόθεσης.
Καλά, οικονομικά και ασφαλή χιλιόμετρα. Καλή χρονιά!
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)