Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Renault Scenic III και Prins

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Renault Scenic III και Prins

Δημοσίευσηαπό kolokas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 13:03

γιατι ειχε lima λογισμικο και οχι της prins???
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 13:23

kolokas έγραψε:γιατι ειχε lima λογισμικο και οχι της prins???

Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο έκανε όλες αυτές τις μίξεις υλικών. Προφανώς για μείωση κόστους υλικών. Ίσως το λειτουργικό να μην του το έδινε η Prins. Η ουσία είναι ότι το προγράμματα της Prins μπορεί να ρυθμίσει το συγκεκριμένο software.
Μεγάλη προσοχή στα υλικά που τοποθετούνται!!!
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 16:08

Σαφώς όταν ακριβοπληρώνεις κάτι επώνυμο πρέπει να παίρνεις αυτό που συμφωνείς και πληρώνεις, αλλιώς λέγετε εξαπάτηση. Από καθαρά τεχνικής άποψης και όπως διαπίστωσες και εσύ η μίξη αυτή καθαυτή δεν κάνει ένα σύστημα μη λειτουργικό ή προβληματικό με την προϋπόθεση αυτός που το εγκαθιστά ξέρει τι κάνει. Επίσης την εγγύηση για τα υλικά σύμφωνα με την νομοθεσία δεν στην δίνει ο εκάστοτε εγκαταστάτης αλλά ο κατασκευαστής του κάθε εξαρτήματος με ελάχιστη διάρκεια 2 έτη. Με απλά λόγια αν σου χαλάσει ο πνεύμονας που όπως λες είναι lovato αν επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία πρέπει να σου τον καλύψει με εγγύηση σύμφωνα με τους όρους της. Το ίδιο ισχύει για την πολυβαλβίδα κλπ. Βέβαια όπως καταλαβαίνεις δεν θα καλύψει και την εργασία που απαιτήται.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 23:48

Το θέμα είναι να δουλεύει σωστά το αμάξι το θέμα της green auto gas είναι περίεργο πραγματικά γιατί έλεγαν οτι είναι επίσημοι διανομείς της prins πράγμα μάλλον που δεν ισχύει απλά αγόραζαν σύστηματα απο την Αγγλία και το Βέλγιο για να παρακάμψουν την αντιπροσωπία ( fgas ) , και φύτευαν σε αυτά οτι υπήρχε στην αγορά !!! Κρίμα γιατί πολλοί την πατησαν , όμως να έκανες δουλειά !! Εμένα πάντως ο Γιάννης που ήταν εκεί μια χαρα μου το ρύθμισε κανα δυο φορεσ δώσε όμως μερικές πληροφορίες παραπάνω αν χρειαστεί κάτι για τον νεο συνεργάτη να έχουμε και εμείς πρόσβαση !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Τετ 04 Ιαν, 2012 20:50

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Προσωπικά ο νέος χρόνος δε μπήκε καθόλου ευχάριστα, αφού το σύστημα υγραερίου που είχα εγκαταστήσει στην Green auto gas μου έχει στοιχήσει όσο 2 συστήματα μαζί.
Μετά από επίσκεψη στον νέο συνεργάτη της fgas στο Π.Φάληρο (Παπαγιάννης) ανακαλύφθηκαν τα εξής προβλήματα:
1) Λάθος τοποθέτηση δεξαμενής (όχι οριζόντια), με αποτέλεσμα να μην ξέρω ποτέ πόσο καύσιμο υπήρχε μέσα.
2) Δεξαμενή μεγαλύτερη από ότι χώραγε στο χώρο της ρεζέρβας. Αυτός είναι ο λόγος που την τοποθέτησαν στραβά
3) Πολυβαλβίδα ανάποδα τοποθετημένη και χαλασμένη μετά από χρήση 12000 km.
4) Σωληνώσεις από χαλκοσωλήνα, με τσακίσματα στην πορεία τους προς τον πνεύμονα.
5) Απουσία αποχέτευσης στην δεξαμενή για τυχόν διαρροές (προδιαγραφή ΚΤΕΟ). Σε τυχόν διαρροή όλες οι αναθυμιάσεις θα έμπαιναν στην καμπίνα.
6) Πνεύμονας κουκουρούκου (όχι Prins) και όχι για turbo κινητήρα. Έκαναν αυτοσχέδια μετατροπή του και τρύπες σε αυτόν.
7) Τοποθέτηση πνεύμονα κοντά στο σαζμάν με αποτέλεσμα ήδη να έχει λασκάρει από τους κραδασμούς
8) Λαδιέρα με χειροκίνητη ρύθμιση ροής, κάτι που δεν ενδείκνυται σε turbo κινητήρες γιατί καταλήγει λάδι στον πνεύμονα. Μετά από άνοιγμα του παλαιού πνεύμονα το διαπιστώσαμε.
9) Λάθος σημείο παροχής ψυκτικού υγρού, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγοποίηση και να γυρνάει το σύστημα σε βενζίνη κατά την πορεία.
10) Ποιότητα εγκατάστασης καλωδιώσεων άστα να πάνε!!!

Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από 3 ημέρες επισκέψεων από το πρωί μέχρι το βράδυ (στην κυριολεξία 9-10 μ.μ.)
1) Επανατοποθέτηση δεξαμενής με τάκους από κάτω για οριζοντιοποίηση.
2) Νέα πολυβαλβίδα σωστά τοποθετημένη (στην πίσω μεριά)
3) Νέες πλαστικές σωληνώσεις άριστα τοποθετημένες
4) Αποχέτευση στον χώρο δεξαμενής
5) Αλλαγή πνεύμονα με Prins για turbo κινητήρα και τοποθέτησή του σε σωστό σημείο
6) Τοποθέτηση νέας ψηφιακής λαδιέρας Prins με δικό της εγκέφαλο και παροχή λαδιού κατευθείαν στα μπεκ ανάλογα με τις ανάγκες του κινητήρα.
7) Νέο σημείο παροχής ψυκτικού υγρού
8) Ανίχνευση τυχόν διαρροών με ειδικό όργανο.
9) Τοποθέτηση emulator AEB για σωστή ένδειξη στάθμης βενζίνης σε κάθε άναμμα του κινητήρα.
10) Σχεδόν 1 ώρα δοκιμών για την κατάλληλη ρύθμιση του εγκεφάλου.

Όπως καταλάβατε όχι μόνο δεν είχαν τοποθετηθεί υλικά της Prins, αλλά και η όλη εγκατάσταση είχε γίνει εντελώς πρόχειρα.
Κατά την διάρκεια των επισκευών άλλα θύματα του Λατζουράκη ερχόντουσαν με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Θα μου πεις τι χειρότερο μπορεί να είχε κάνει. Τουλάχιστον σε εμένα ο εγκέφαλος είναι Prins με λειτουργικό Prins και όχι Lima όπως είδα σε άλλα και τα μπεκ είναι keihin και όχι τούρκικα.
Προσωπικά η απόσβεση του συστήματος ξεκινάει από τώρα. Ότι είχα εξοικονομήσει 12000 km δόθηκαν στην επισκευή. Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι έγινα εξπέρ... στο σύστημα υγραερίου και το βασικότερο ότι βρήκα αξιόπιστο εγκαταστάτη με γνώση και όρεξη να ασχοληθεί πραγματικά με το αυτοκίνητό σου και όχι να κάνει μια αρπαχτή. Άλλωστε ο ένας τεχνικός (Σπύρος) ήταν εγκαταστάτης της Prins στον Λατζουράκη, πριν χάσει την πιστοποίηση από την Ολλανδία (τον Ιανουάριο του 2011). Στην συνέχεια έκανε παραεισαγωγή τα υλικά εξαπατώντας τους πελάτες του σαν αντιπρόσωπος της Prins. Μπορεί να φαίνεται σαν διαφήμιση αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Οι συγκεκριμένοι τεχνικοί το αξίζουν. Η μετατροπή είναι αρκετά πολύπλοκη και επικίνδυνη και θέλει τεχνικούς που να γνωρίζουν το αντικείμενο και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Άλλωστε για αυτό υπάρχει αυτό το forum, για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον από τους διάφορους σκιτζίδες που βγήκαν για να τα κονομήσουν σε βάρος θυμάτων σαν και εμένα.
Μεγάλη προσοχή στο σύστημα υγραεριοκίνησης αλλά και στον εγκαταστάτη. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το χρηματικό της υπόθεσης.
Καλά, οικονομικά και ασφαλή χιλιόμετρα. Καλή χρονιά!
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 04 Ιαν, 2012 21:37

ΚΤΕΟ είχες περάσει; Αν ναι εγώ με το χαρτί που το πέρασαν θα τους έτρεχα όσο δεν πάει. Μια λάθος θέση στον πνεύμονα θα σου δημιουργήσει πιθανός λειτουργικά προβλήματα. Η μη τοποθέτηση της παροχέτευσης εκτός της καμπίνας μπορούσε να στοιχίσει την ζωη σου και πιθανώς και άλλων.
Μόνο μια λέξη
ΑΙΣΧΟΣ :oops: :thumbdown: :evil:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Τετ 04 Ιαν, 2012 22:19

Το ίδιο και περισσότερο νευριασμένος είμαι και εγώ.
Ο πνεύμονας είναι τοποθετημένος κάτω από την ποδιά. Σιγά μην έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν που βρίσκεται. Το μόνο που είδαν είναι τα χαρτιά του μηχανολόγου και από που έγινε η εγκατάσταση (τους τάιζε συχνά).
Όταν διαπίστωσα την απάτη όλης της εγκατάστασης, έψαχνα με ποιόν τρόπο μπορούσα να εκδικηθώ την Green auto gas, το ΚΤΕΟ που έδωσε πιστοποίηση και το κράτος που δίνει άδεια σε αυτά τα λαμόγια να δουλεύουν, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και επειδή το δικαστικό σύστημα είναι επιεικώς σ...ά, το μόνο που θα χάσω είναι ημέρες στα δικαστήρια και χρήματα στους δικηγόρους!!! Αρκετά έχω δώσει μέχρι τώρα για να λειτουργήσει σωστά το αυτοκίνητο.
Το ξέρω ότι έτσι δεν βοηθάω το σύστημα, αλλά με τη σαπίλα που κυριαρχεί στο δικαστικό σύστημα και όχι μόνο, δεν πρόκειται να καταφέρω απολύτως τίποτα.
Από όσο γνωρίζω ο ίδιος βρίσκεται ήδη φυλακή και παρόλα αυτά η ιστοσελίδα του συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό και μόνο τα λέει όλα!
Τελευταία επεξεργασία από tsoukoc και Πέμ 05 Ιαν, 2012 18:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσίευσηαπό kostaslpg » Πέμ 05 Ιαν, 2012 01:19

Στην Q GAS πήγες σωστά ; Απίστευτο το τι σου συνεβει εγώ έβαλα το prins VSI 2 εκει και δεν έχω ξαναπαει ούτε για ρύθμιση ...

Την ιστορία σου την ξέρω έχω ένα φίλο με Λίμα σύστημα που του πούλησαν για prins με εγκέφαλο Λίμα ( Lima ) όχι PRINS και που σήμερα το ρύθμισε ο Θανάσης εκει. Απο οτι κατάλαβα υπάρχουν παρά πολλα συστηματα Λίμα που πωληθηκαν για prins ακόμα οτι τα μπεκ του φίλου μου ήταν aldesa τουρκικά ή ιταλικά και πωληθηκαν για prins ,

Τέλος ο green autogas απο οτι που λέει ο φίλος μου είχε και ένα συνέταιρο ονόματι Διονύσης, που μιλούσε όλη την ώρα μαζι του και απο οτι κατάλαβα ένας Γιώργος είναι στη φυλακή .... δεν ψάχνεις να βρεις τον άλλο συνέταιρο ;

Ο φίλος μου έβαλε δικηγόρο για να βρει τον άλλο και θα κυνηγήσει και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου που ενοικίαζαν την άδεια του για να κάνουν όλα αυτά , και τον μηχανολογο που υπέγραφε για αυτούς !!!
kostaslpg

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό PANTELHSDRAHTHAAR » Πέμ 05 Ιαν, 2012 10:33

Τι να πώ και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι, Είναι απατεωνες, όταν πληρώνεις για κάτι και αυτό αναγράφεται και στο τιμολόγιο τότε πρέπει να είναι αυτό που περιγράφει το τιμολόγιο, δυστυχώς οι "τύποι" είναι απατεώνες, Να είστε σίγουροι ότι κάπου αλλού πολύ σύντομα θα περνούν και πάλι αέριο σε αυτοκίνητα
PANTELHSDRAHTHAAR

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 23 Φεβ, 2012 11:17

tsoukoc έγραψε:Το ίδιο και περισσότερο νευριασμένος είμαι και εγώ.
Ο πνεύμονας είναι τοποθετημένος κάτω από την ποδιά. Σιγά μην έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν που βρίσκεται. Το μόνο που είδαν είναι τα χαρτιά του μηχανολόγου και από που έγινε η εγκατάσταση (τους τάιζε συχνά).
Όταν διαπίστωσα την απάτη όλης της εγκατάστασης, έψαχνα με ποιόν τρόπο μπορούσα να εκδικηθώ την Green auto gas, το ΚΤΕΟ που έδωσε πιστοποίηση και το κράτος που δίνει άδεια σε αυτά τα λαμόγια να δουλεύουν, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και επειδή το δικαστικό σύστημα είναι επιεικώς σ...ά, το μόνο που θα χάσω είναι ημέρες στα δικαστήρια και χρήματα στους δικηγόρους!!! Αρκετά έχω δώσει μέχρι τώρα για να λειτουργήσει σωστά το αυτοκίνητο.
Το ξέρω ότι έτσι δεν βοηθάω το σύστημα, αλλά με τη σαπίλα που κυριαρχεί στο δικαστικό σύστημα και όχι μόνο, δεν πρόκειται να καταφέρω απολύτως τίποτα.
Από όσο γνωρίζω ο ίδιος βρίσκεται ήδη φυλακή και παρόλα αυτά η ιστοσελίδα του συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό και μόνο τα λέει όλα!

Απο ότι άκουσα επανήλθαν στην αγορα οι δυο κύριοι που πουλούσαν prins για μεταξωτές κορδέλες και ανοίγουν συνεργείο ξανά !! Ο ένας βγήκε απο την ψειρου και ο άλλος είναι στην εταιρία με τις τουρκικές δεξαμενές όσοι έχετε τα κότσια βρείτε τους !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 46 επισκέπτες