Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό zaf4laras » Τρί 22 Νοέμ, 2011 19:42

like Pap bravo
Άν και πρέπει να κινηθούμε και αλλιώς δεν ξέρω ίσως καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού για το καρτελ αν μπορεί να γίνει.Πάντως θέλει πίεση το θέμα γιατί θα μας ληστεύουν συνεχώς.
zaf4laras

Δημοσιευσεις: 14

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τρί 22 Νοέμ, 2011 23:41

christoi έγραψε:Κάποια στιγμή είχαν πέσει σε επίπεδα ρεκόρ (0,799!!) για 1-2 εβδομάδες. Τι έγινε και ξανανέβηκε; Και ήταν το χειμερινό μείγμα (μάλλον), γιατί μου έβγαλε ~80km παραπάνω.

Σέρρες 0,799
Καβάλα 0,799
Δράμα 0,76
Γρεβενά 0,819
Θεσσαλονική 0,819
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 23 Νοέμ, 2011 02:24

thanasis έγραψε:Χιλια μπραβο φιλε για την προσπαθεια ,αλλα με το συγκεκριμενο καναλι και δημοσιοφαγο :thumbdown: :thumbdown: δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα.Οχι οτι θα κανουν κατι τα υπολοιπα καναλια.Συμφεροντα 5-10 μεγαλολαμογιων εξυπηρετουν και προβαλουν μονο αυτα που τους συμφερουν.Δυστυχως το συγκεκριμενο θεμα ΔΕΝ τους συμφερει να βγει παρα εξω και δεν θα βγει.
Εσυ δεν ειχες να χασεις τιποτα και καλα εκανες και το εστειλες αλλα ειναι παραπανω απο 100% σιγουρο οτι δεν θα το προβαλουν ποτε.
Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αποφευγουμε(οσο μπορουμε )τους ακριβους και να τους την λεμε οτι πηγαινουμε στον φθηνοτερο.(Οχι οτι ιδρωνει το αυτι τους,αλλα για να νιωθουμε και εμεις οτι κατι κανουμε)

Θα συμφωνήσω με τον προγράψαντα. Μόνο αν πήγαινε το θέμα σε καμία Ε.Ε. (αν, λέω) που και πάλι, το πιο πιθανό είναι απλώς να έτρωγε το ακράτος ακόμα ένα πρόστιμο.

zaf4laras έγραψε:like Pap bravo
Άν και πρέπει να κινηθούμε και αλλιώς δεν ξέρω ίσως καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού για το καρτελ αν μπορεί να γίνει.Πάντως θέλει πίεση το θέμα γιατί θα μας ληστεύουν συνεχώς.

Η επιτροπή ανταγωνισμού θέλει τον πρατηριούχο που θα αισχροκερδίσει, να κάνει αυτοπρόσωπη καταγελλία μαζί με τα τιμολόγιά του.
Άρα, αδύνατο.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό Pap » Τετ 23 Νοέμ, 2011 11:14

christoi έγραψε:
thanasis έγραψε:Χιλια μπραβο φιλε για την προσπαθεια ,αλλα με το συγκεκριμενο καναλι και δημοσιοφαγο :thumbdown: :thumbdown: δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα.Οχι οτι θα κανουν κατι τα υπολοιπα καναλια.Συμφεροντα 5-10 μεγαλολαμογιων εξυπηρετουν και προβαλουν μονο αυτα που τους συμφερουν.Δυστυχως το συγκεκριμενο θεμα ΔΕΝ τους συμφερει να βγει παρα εξω και δεν θα βγει.
Εσυ δεν ειχες να χασεις τιποτα και καλα εκανες και το εστειλες αλλα ειναι παραπανω απο 100% σιγουρο οτι δεν θα το προβαλουν ποτε.
Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αποφευγουμε(οσο μπορουμε )τους ακριβους και να τους την λεμε οτι πηγαινουμε στον φθηνοτερο.(Οχι οτι ιδρωνει το αυτι τους,αλλα για να νιωθουμε και εμεις οτι κατι κανουμε)

Θα συμφωνήσω με τον προγράψαντα. Μόνο αν πήγαινε το θέμα σε καμία Ε.Ε. (αν, λέω) που και πάλι, το πιο πιθανό είναι απλώς να έτρωγε το ακράτος ακόμα ένα πρόστιμο.

zaf4laras έγραψε:like Pap bravo

Η επιτροπή ανταγωνισμού θέλει τον πρατηριούχο που θα αισχροκερδίσει, να κάνει αυτοπρόσωπη καταγελλία μαζί με τα τιμολόγιά του.
Άρα, αδύνατο.

Γεια σας και πάλι,

Διάλεξα τον ΣΚΑΙ για 2 λόγους.

Έχει μεγάλη ακροαματικότητα και ασχολείται κάπως με περιβαλλοντολογικά και άλλα θέματα εκτός των πολιτικών.

Αν και δεν είναι βασικά περιβαλλοντολογικό θέμα, δεν το έστειλα στον REAL που έχει μεγάλη ακροαματικότητα, διότι έχει μόνο πολιτικούς συντάκτες και ασχολείται μόνο με τα πολιτικά.

Πάντως πιστεύω και το έχω ξανά αναφέρει στο forum, ότι δυστυχώς, μόνο μέσω των ΜΜΕ μπορεί να κινηθεί κάτι τέτοιο.

Επειδή είναι δύσκολο να βγάλουμε άκρη με το κράτος (αν μπορεί κάποιος, να το κάνει), προτείνω να στείλετε όλοι σας παρόμοιες επιστολές στο ΣΚΑΙ για να αναγκαστούν να το ερευνήσουν.

Ας κινηθούμε λοιπόν όλοι μαζί προς μια και μόνο κατεύθυνση, πιστεύω ότι είναι στρατηγικά η πιο καλή κίνηση.

Το να τα λέμε εδώ στο forum, δεν βγαίνει τίποτα, βγάζουμε μόνο την αγανάκτηση μας.

Ευχαριστώ
Pap

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Τετ 23 Νοέμ, 2011 19:39

[/quote]Πάντως πιστεύω και το έχω ξανά αναφέρει στο forum, ότι δυστυχώς, μόνο μέσω των ΜΜΕ μπορεί να κινηθεί κάτι τέτοιο.

Επειδή είναι δύσκολο να βγάλουμε άκρη με το κράτος (αν μπορεί κάποιος, να το κάνει), προτείνω να στείλετε όλοι σας παρόμοιες επιστολές στο ΣΚΑΙ για να αναγκαστούν να το ερευνήσουν.

Ας κινηθούμε λοιπόν όλοι μαζί προς μια και μόνο κατεύθυνση, πιστεύω ότι είναι στρατηγικά η πιο καλή κίνηση.

Το να τα λέμε εδώ στο forum, δεν βγαίνει τίποτα, βγάζουμε μόνο την αγανάκτηση μας.

Ευχαριστώ[/quote]

Συμφωνώ με τον Pap. Θα ξεκινήσω και εγώ να στέλνω mail στα κανάλια και ας μην είναι και σχετικά με τέτοια θέματα. Δεν νομίζω τελικά ότι είναι δύσκολο να το κάνουμε μαζικά. Εάν ξεκινήσουμε όλοι μαζί, μετά είναι ένα copy, paste. Προτείνω να στέλνουμε ανά 15 μέρες το ίδιο mail λέγοντάς τους κάθε φορά πως το έχουμε στείλει ξανά.
Θέλω την άδεια από τον pap να χρησιμοποιήσω στοιχεία από το μήνυμά του προς τον ΣΚΑΙ

Ευχαριστώ.
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 23 Νοέμ, 2011 22:30

Σήμερα ειδα τιμ/γιο απο απ'ευθειας απο ΕΚΟ σε βιομ/νια για προπανιο που το χρησιμοποιει για θερμανση με 0,98 δεν ξερω αν μπορει να εκτιμησουν καποιο συμπερασμα οσοι ειναι ποιο κοντα και ειναι γνωστες με τις τιμες .
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό Pap » Τετ 23 Νοέμ, 2011 22:49

VITARAS έγραψε:Συμφωνώ με τον Pap. Θα ξεκινήσω και εγώ να στέλνω mail στα κανάλια και ας μην είναι και σχετικά με τέτοια θέματα. Δεν νομίζω τελικά ότι είναι δύσκολο να το κάνουμε μαζικά. Εάν ξεκινήσουμε όλοι μαζί, μετά είναι ένα copy, paste. Προτείνω να στέλνουμε ανά 15 μέρες το ίδιο mail λέγοντάς τους κάθε φορά πως το έχουμε στείλει ξανά.
Θέλω την άδεια από τον pap να χρησιμοποιήσω στοιχεία από το μήνυμά του προς τον ΣΚΑΙ

Ευχαριστώ.

Όλα τα στοιχεία είναι προς χρήση. Και εγώ τα βρήκα μετά από ψάξιμο εδώ στο forum κυρίως.
Στις 6 Ιουλίου είχα στείλει την πρώτη επιστολή με τα παρακάτω στοιχεία.

Κύριε Πορτοσάλτε γεια σας,

Θα ήθελα να σας παραθέσω δύο στοιχεία ως αναφορά την χρήση υγραεριοκίνησης εδώ στη Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά και την απίστευτη αισχροκέρδεια από πλευράς εταιριών και πρατηριούχων για ένα καύσιμο που είναι υποπροϊόν και το κόστος του είναι σχεδόν μηδενικό!

1) Τα τελευταία χρόνια η τιμή του υγραερίου (LPG), ασχέτως αυξομειώσεων τιμής πετρελαίου και αυξήσεων φόρων στη βενζίνη ήταν:
• 0,65 άνοιξη – καλοκαίρι
• 0,72 φθινόπωρο – χειμώνα

Φέτος η τιμή τον χειμώνα ανέβηκε στο 0,79, τιμή η οποία όμως δεν άλλαξε την άνοιξη όπως γίνεται πάντα και τώρα με την αύξηση του ειδικού φόρου (0,04) έχουμε μέση τιμή 0,83 (+20% από πέρυσι + φόρο)

Ευρώπη: Τιμή (LPG) ανά λίτρο: 0,56 – 0,67
Δηλαδή έχουμε μια διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη + 25% – 40%

2) Στην Ευρώπη ο κάτοχος υγραεριοκίνητου αντιμετωπίζεται όπως ο κάτοχος υβριδικού (Φόρος – Σήμα)
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία πολιτική για τους κατόχους υγραεριοκίνητου.
Υγραέριο = μείων 70 έως 80% ρύπων σε σχέση με βενζίνη

Δηλαδή έχουμε από τη μία, απίστευτη αισχροκέρδεια από εταιρίες και πρατήρια και από την άλλη, καμία πολιτική κινήτρων για μετατροπή των αυτοκινήτων σε πολύ λιγότερο ρυπογόνα όπως γίνεται στην Ευρώπη.

Με βάση την οικολογική ευαισθησία που έχετε, αλλά και την δικαιοσύνη όλων όσοι με κόστος 2000 ευρώ πρόσθεσαν το κιτ υγραεριοκίνησης για μεγάλη οικονομία χρήσης, σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να ανακινήστε το θέμα με δημοσιογραφική έρευνα.

Σας ευχαριστώ εκ’ των προτέρων
Pap

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 17:38

Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου?

Οι τιμές δεν έχουν πλαφόν και η προσφορά διαμορφώνεται ανάλογα με την ζήτηση! Το ξέρω ότι μιλάτε για αισχροκέρδεια, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα είναι 9.500 από την στιγμή που στην Γερμανία είναι 3.500 με τον πενταπλάσιο στόλο αυτοκινήτων αναλογικά. Αν λάβουμε υπόψη την κρίση που έχει πέσει, πολλοί πρατηριούχοι έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι υπόλοιποι απλά να σέρνονται και να φυτοζωούν. Δείτε πόσα πρατήρια έχουν LPG πανελλαδικά, αυτοί παίζουν δυνατά αυτή τη στιγμή, που όπως και να το περιγράψεις είναι ένα πολύ μικρό νούμερο συναρτήσει πάντα του συνόλου. Άλλωστε για αυτό ανοίγεις μια επιχείρηση, ο γνώμονας σου πάντα είναι το κέρδος!

Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ότι εμείς οι υγραεριοκίνητοι κατά κάποιο τρόπο η οικονομία που κάνουμε είναι δεδομένη. Από την στιγμή που ακόμα υπάρχει ''περιθώριο'' και δεν έχει ασχοληθεί (ακόμα) το κράτος, κάνοντας τον νταβατζή και εκεί, τα κέρδη μοιράζονται σε εμάς που κινούμαστε με υγραέριο και σε αυτούς που το διαθέτουν... Τόσο απλά!

Θα ήταν πολύ καλό πάντως κάποια στιγμή να υπήρχαν τα στοιχειώδη μέσα, να μπορούσαν να κάνουν ελέγχους και για το υγραέριο, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες, στην Ελλάδα ζούμε!
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 22:16

l3g3nd έγραψε:Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου?

Οι τιμές δεν έχουν πλαφόν και η προσφορά διαμορφώνεται ανάλογα με την ζήτηση! Το ξέρω ότι μιλάτε για αισχροκέρδεια, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα είναι 9.500 από την στιγμή που στην Γερμανία είναι 3.500 με τον πενταπλάσιο στόλο αυτοκινήτων αναλογικά. Αν λάβουμε υπόψη την κρίση που έχει πέσει, πολλοί πρατηριούχοι έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι υπόλοιποι απλά να σέρνονται και να φυτοζωούν. Δείτε πόσα πρατήρια έχουν LPG πανελλαδικά, αυτοί παίζουν δυνατά αυτή τη στιγμή, που όπως και να το περιγράψεις είναι ένα πολύ μικρό νούμερο συναρτήσει πάντα του συνόλου. Άλλωστε για αυτό ανοίγεις μια επιχείρηση, ο γνώμονας σου πάντα είναι το κέρδος!

Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ότι εμείς οι υγραεριοκίνητοι κατά κάποιο τρόπο η οικονομία που κάνουμε είναι δεδομένη. Από την στιγμή που ακόμα υπάρχει ''περιθώριο'' και δεν έχει ασχοληθεί (ακόμα) το κράτος, κάνοντας τον νταβατζή και εκεί, τα κέρδη μοιράζονται σε εμάς που κινούμαστε με υγραέριο και σε αυτούς που το διαθέτουν... Τόσο απλά!

Θα ήταν πολύ καλό πάντως κάποια στιγμή να υπήρχαν τα στοιχειώδη μέσα, να μπορούσαν να κάνουν ελέγχους και για το υγραέριο, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες, στην Ελλάδα ζούμε!

Φίλε με συγχωρείς αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Φυσικά και το κέρδος είναι θεμιτό. Δεν αντιλέγει κανένας γι'αυτό. Η εναρμόνιση όμως των τιμών κατόπιν συνενόησης είναι παράνομη. Να πω και κάτι άλλο, εγώ δεν έδωσα τα ωραία μου € που ΔΕΝ μου περισεύουν για να μοιράζομαι το κέρδος με τον πρατηριούχο, ούτε για να έχει δουλειά εγαταστάτης. Αντιθέτως το έκανα για να εξοικονομήσω χρήματα για τις άλλες ανάγκες και την βιοσιμότητα της επιχείρησης μου. Αλλά και γι'αυτό το κακό με την πανακρίβη τιμή του υγραερίου πάλι φταίει το κράτος. Από την μια βάζει εξωφρενικούς φόρους στην βενζίνη και από την άλλη αφήνει τα ολιγοπώλια να αλωνίζουν.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 23:24

Φίλε, όπως ξεκίνησα να γράφω, έκανα απλά τον δικηγόρο του διαβόλου.
Πίστεψε με και εμένα με καίει που ανεβαίνει η τιμή του υγραερίου, γιατί εγώ την εγκατάσταση LPG την έχω βάλει με δόσεις, αλλά... δεν προσπάθησα τίποτα παραπάνω από το να δώσω μια λογική εξήγηση σχετικά με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα...
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 65 επισκέπτες